UKK

UKK

Lue usein kysytyt kysymykset myyntityön palkkauksesta, työvuoroista ja avoimista työpaikoista sekä muista tärkeistä aiheista.

  • Kuka pärjää myyntityössä?
  • Onnistuuko etätyöskenteleminen?
  • Miten tehtävään koulutetaan?
  • Millainen on palkkaus myyntityössä?
Soldem-kahvimuki pöydällä

Miten myyntityön palkkaus muodostuu? Saanko palkkaa varmasti joka kuukausi?

Palkka koostuu kahdesta osasta: kiinteästä kuukausipalkasta ja provisioista. Kuukausipalkka noudattaa työehtosopimusta. Tämän lisäksi tulee provisio tehtyjen myyntien mukaan.

Miten työhön koulutetaan? Kuinka kauan koulutus kestää? Saako koulutuksesta palkkaa?

Työsuhteemme alkaa aina palkallisella perehdytyksellä. Perehdytyksen kesto vaihtelee työtehtävän mukaan. Tärkeintä on varmistaa jokaiselle riittävät lähtötiedot myyntiin.

Aluksi perehdytyksessä käydään läpi yleisiä asioita, myynnin teoriaa, tuotteita, palveluita ja järjestelmiä. Tämän jälkeen siirrytään henkilökohtaisempaan, käytännön tason koulutukseen, jossa keskitytään hiomaan jokaisen myyntitaitoja omaan huippuunsa, vuorovaikutus- ja työelämätaitoihin sekä tiimiytymiseen.

Uutena myyjänä meillä pidetään henkilöä, joka on ollut töissä alle kuukauden. Noin ensimmäisen kuukauden jälkeen myyjä siirtyy perehdytyksestä myyntitiimiin. Kehittyminen ja valmennus jatkuvat kuitenkin koko työsuhteen ajan; panostamme myyjiemme kehityspolkuun.

Mitä jos myynti ei ala onnistua heti? Joutuuko silloin ulos?

Me emme oleta, että jokainen osaa heti myydä. Myyntitaitojen varmennukseksi meillä on kattava perehdytysmalli, joka muokkaantuu jokaisen myyjän osaamisen ja tarpeiden mukaan. Ymmärrämme myös, että ihmiset ovat erilaisia ja oppivat myynnin eri tahdissa. Tärkeintä on, että jokaiselta löytyy aito halu oppia myyntiä ja kehittyä siinä. Ei siis tarvitse jännittää, jos ei heti ala sujua.

Kuka pärjää myyntityössä?

Ei ole yhtä tiettyä tyyppiä tai persoonaa, joka pärjää myynnissä. Meillä on talossa yli 200 myyjää ja mukaan mahtuu paljon erilaisia persoonia. Myynnissä voi menestyä yhtä hyvin hiljainen ja ujo kuin ulospäinsuuntautuneempi. Tärkein ominaisuus on halu oppia ja asenne tekemiseen. Kuka vain voi oppia myyntitaidot.

Millaisia työvuoroja voin tehdä myyntityössä?

Työajat riippuvat työtehtävästä, jossa työskentelet. Pyrimme olemaan työajoissa joustavia ja edesauttamaan työn ja arjen yhteensovittamista. Pääasiassa kuluttajamyynnissä (outbound) voit vaikuttaa itse työrytmiisi ja työskennellä joko säännöllisesti arkipäivisin tai vaihtelevammin viikon mittaan. Myynnillisen asiakaspalvelun tehtävissä on työvuorot, mikä edellyttää myös aikaisia aamuja ja iltavuoroja. Työvuorojen suunnittelun yhteydessä on mahdollista esittää toiveita työvuoroista.

Etsimme lähtökohtaisesti myyjiä vakituiseen työsuhteeseen (37,5 h/viikko), mutta meillä on mahdollista tehdä pienemmälläkin tuntimäärällä. Myös määräaikaiset työsuhteet onnistuvat: esimerkiksi mahdollisuus tehdä töitä koulun ja armeijan välissä sekä kesätyöt. Minimissään odotamme noin kolmen kuukauden sitoutumista kokoaikaisesti.

Näin kiinnostavan työtehtävän, mutta siihen ei ollut juuri nyt hakua auki. Mitä teen?

Mikäli sinua kiinnostaa joku tietty tehtävä, johon ei ole hakua auki juuri nyt, laita meille avoin hakemus. Kerro hakemuksessa sinua kiinnostavasta työtehtävästä. Näin voimme reagoida mahdollisimman nopeasti sopivan paikan haun alkaessa.

Kiinnostuin useammasta työtehtävästä. Laitanko kaikkiin hakemuksen?

Mikäli olet kiinnostunut useammasta avoimesta työtehtävästä, voit laittaa yhteen hakemukseen tekstin, jossa kerrot kiinnostuksesi myös muihin tehtäviin. Voit myös laittaa avoimen hakemuksen ja kertoa siinä toiveistasi.

Otatteko kesätyöntekijöitä? Koska on hakuaika?

Meillä on joka kesä kesätyöntekijöitä useammassa eri tehtävässä. Hakuaika on yleensä maaliskuussa, mutta hakemuksia tehtävään voi laittaa jo ennen hakuaikaa avoimella hakemuksella.

Millainen on työympäristö?

Meidän toimistomme sijaitsee Tampereen keskustassa Hatanpään valtatiellä. Toimitilat ovat avarat ja suuret, työskentelemme kahdessa kerroksessa. Telian yritysmyynti työskentelee Hatanpäällä Telian omissa toimitiloissa. Toimistomme on avokonttori, jossa jokaiselle on oma sermein rajattu työpiste. Näin varmistetaan, että jokainen pääsee työskentelemään rauhassa. Työsuhteen edetessä on myös mahdollista työskennellä etänä.

Työympäristö tukee kehittymistä ja kasvua. Mahdollistamme työelämä- ja vuorovaikutustaitojen oppimisen mukavassa tiimissä.

Onko mahdollista tehdä etätyötä?

Työsuhteen edetessä on mahdollista työskennellä etänä. Lisäksi meillä on hakuja auki kokonaan etänä tehtävään myyntiin.

Miten korona vaikuttaa työskentelyyn?

Olemme ottaneet koronan huomioon kaikessa toiminnassamme ja olemme tehneet siitä ohjeistuksen.

Vuosi 2020 on ollut monelle yritykselle vaikea. Mikäli tulen töihin, onko työni turvattu?

Me olemme iso, vakavarainen yritys, jolla on pitkä historia toimialalta ja jatkuva halu kehittää toimintaa muuttuvan ympäristön mukana. Meillä on laaja-alaisesti kokemusta, näkemystä ja osaamista. Myös pitkäaikaiset, Suomen johtavat brändit kumppanina ja aito halu kehittää yhteistyötä luovat vahvan pohjan rakentaa tulevaisuutta.

Mikäli sinulla on kysyttävää tai mietittävää, otathan yhteyttä.

Johanna Lehtinen Rekrytointipäällikkö