Sailan menestystarina | Soldem

Sailan menestystarina

Moikka!

Minä olen Tynin Saila 🙂 Sain pyynnön kertoa hieman itsestäni ja Soldem-taustastani niin tässäpä sitä tarinointia tullee!

Soldemilla olen työskennellyt vuonna 2012 vajaan vuoden, jonka jälkeen tein niin sanonut come-backit kesäksi 2014. Siinä välissä olin Australiassa reissaamassa (Kiitos Soldemille vain; teillä ollessani sain kipinän ja rohkeuden tämän haaveen toteutukseen! 🙂

Olen kotoisin Taivalkoskelta Pohjois-Suomesta. Päädyin Soldemille, kun halusin muuttaa Tampereelle. Mietiskelin, että millaista työtä lähden hakemaan, ja päädyin hakemaan puhelinmyyntityötä. Haluan haastaa itseäni ja kokeilla uusia juttuja; eräs tuttuni kertoi olevansa puhelinmyyntitöissä ja se innosti minutkin testaamaan sitä lajia. Niimpä päädyin hakemaan puhelinmyyntiin ja onnekseni yritys oli juuri Soldem mihin lopulta päädyin!

Puhelinmyynti jännitti minua kovasti ennen työn aloitusta. En vastaavaa työtä aiemmin ollut tehnyt, joten tottakai työssä pärjääminen jännitti minua. Työ alkoi Soldemilla perehdytysjaksosta, jossa käytiin läpi myynnin ja tuotteiden perusteet. Perehdytys oli kattava ja tsemppaava, ja pian pääsinkin soittelemaan ensimmäiset puhelut.

Nopeasti hoksasin, että työ oli hauskaa, hauskempaa kuin odotinkaan! Ihmisille oli hauskaa soitella ja jutella; ja tietysti onnistumiset toi lisäintoa työn tekoon. Soldemilla työyhteisö, esimiehen tuki ja yleinen tsemppaava ilmapiiri oli parasta. Näiden tekijöiden takia joka aamu oli mukavaa tulla töihin. Työpäivien aikana sai välillä nauraa aivan katketakseen työkavereiden kanssa. Vatsalihakset taisivat olla noina vuosina aikas herkillä! Työskentelin siis Telefinlandin ja Soneran toimeksiannoissa.

Soldemilla opin myynnistä paljon. Ehkä paras oppi oli, että myynti ei missään nimessä ole ”tyrkyttävää”, vaan paras myynti on sitä, kun asiakasta kuunnellaan oikeasta ja hänelle luodaan juuri hänen arkeaan hyödyttävä ratkaisu. Myös tsemppaavan työyhteisön ja esimiehen merkityksen ymmärrys kasvoi- tulosta syntyy oikeastaan vain, kun työyhteisössä on hyvä olla- ainakin minun kohdalla.

Tällä hetkellä työskentelen perheyrityksessämme Koti Puhtaaksi Oy:llä myyntipäällikkönä. En usko, että ilman Soldemilla työskentelyä olisin tässä tehtävässä. Soldemilla sain kipinän myyntiin, ja vaikka kävinkin opiskelemassa välissä aivan toista alaa, päädyin silti tähän tehtävään. 🙂

Me tuotamme kotisiivouspalveluita; ja meillä myynnissä korostuvat nimenomaan Soldemilla opitut asiat: asiakkaan kuuntelu ja aito kohtaaminen, läsnäolo, rehellisyys ja luottamus. Nämä näkyvät varmasti meillä asiakkaiden tyytyväisyydessä.

Myös työyhteisön hyvinvoinnin merkityksen opin konkreettisesti näkemään Soldemilla. Sen arvon takana on ollut luontevaa seistä myös meidän yrityksessä; meillä ei seisota titteleiden ja roolien takana. Meidät valittiinkin Suomen parhaaksi työpaikaksi tänä vuonna <3

Meillä työskentelee tällä hetkellä reilu 60 henkeä ja varmasti tulevaisuudessa entistä enemmän.

Haluan kannustaa kaikkia myyntityötä harkitseville ehdottomasti haastamaan itseä ja kokeilemaan! Vaikka ei myyntityö tulevaisuuden ammattina siintäisikään (hox ei minustakaan pitänyt tulla myynnin ammattilaista), niin jokaikinen ihminen tarvitsee myyntitaitoja jo ihan arkipäivän tilanteisiin. Se myös antaa (ainakin minulle antanut;) rohkeutta toteuttaa haaveita- elämässä on turhaa pelätä epäonnistumisia, paljon tärkeämpää on mennä, tehdä, yrittää, onnistua ja epäonnistua, ja sitten oppia! <3

Iloa ja aurinkoa kaikille!

Ja PS: jos kotisiivoukset nappailee niin meidän kotisivuilta www.kotipuhtaaksi.fi voit meihin käydä tutustumassa lissää!

 

16.01.2020

Miksi myyntitalon toimitusjohtaja korostaa yhteistyötä ja mielen hyvinvointia?

Myyntitalossa myynti on luonnollisesti aina tärkeä keskittymisen kohde. Koko yrityksen tasolla ja etenkin omalla vastuualueellani vuonna 2019 kaikista suurimmiksi teemoiksi nousivat kuitenkin yhteistyön kehittäminen ja mielen hyvinvointi.

13.11.2019

Yhdessä tekemisen voimaa

Me Soldemilla uskomme yhdessä tekemiseen. Me olemme yksi iso tiimi, joka koostuu pienemmistä tiimeistä. Yhdessä tekeminen on ollut ytimessämme alusta asti, emmekä ilman sitä olisi siellä, missä nyt olemme. Tiiminä olemme niin arjessa, vapaa-ajalla kuin esimerkiksi ensi kuussa alkavassa Liigassa, jossa tiimit ottavat mittaa toisistaan. Yhdessä tekeminen on meidän vahvuus, se varmistaa, että tavoittelemme samoja asioita, tuemme ja luotamme toisiimme sekä tietysti, se on vain mukava työskennellä yhdessä muiden kanssa.

21.10.2019

#asiakaspalveluviikko 2019

Lokakuun ensimmäisellä täydellä viikolla Soldemilla osallistuttiin kansainvälisesti tunnettuun asiakaspalveluviikkoon. Teemoilla täytetyn viikon aikana on tarkoitus nostaa esiin asiakaspalvelun sekä asiakaskokemuksen tärkeys kokonaisuutena ja kiittää ahkeria asiakaspalvelun ammattilaisia hyvästä työstä.

08.10.2019

Soldemin kesä

Kesäisin saamme aina talon täyteen innokkaita ja taitavia kesätyöntekijöitä. Anamme heille lupauksen hyvästä työyhteisöstä, hyvästä kesästä sekä myyntitaitojen opettamisesta. Kesän lopuksi usein istumme alas ja mietimme yhdessä, miten kesä meni. Tällä kertaa päätimme myös koota nämä myös jaettaviksi tarinoiksi

25.09.2019

Petterin kesätarina

Kesätyöstä Soldemilla jäi hyvä fiilis, joka mahdollisti ympäristö, jossa pystyy itse vaikuttamaan kehitykseensä. Myöskin hyvät työkaverit ja tietty "bossit". Itseni yllätti työssä se, kuinka paljon tiimihenki vaikuttaa omaan tekemiseen. Jos naama on mutrulla, niin siihenkin löytyy oikeet ihmiset toimistolta.

24.09.2019

Telian yritysmyynnin kesätarina

Työstä Soldemilla kesänä jäi kaikille hyvä fiilis. Työympäristöstä ja työkavereista sai hyvin tukea. Lähes joka päivä oli mielekästä tulla töihin, koska työssä pystyi jatkuvasti kehittämään itseään ja työ oli riittävän monipuolista. Työssä yllätti se, kuinka nopeasti työstä sai kiinni ja kuinka monipuolista se lopulta on.