Selinan menestystarina | Soldem

Selinan menestystarina

Hei,

Olen Selina Bakir, Soldemilla entisaikaan tunnettu myös nimellä S-Elina. Työskentelen tällä hetkellä Business Technology konsulttina Sofigate nimisessä yrityksessä Helsingissä. Työ pitää sisällään laajalla skaalalla kaikenlaista projektien johtamisesta palvelumuotoiluun ja liiketoimintamuotoiluun, mutta pääidea kaikissa toimeksiannoissa on sama: Kehitetään liiketoimintaa hyödyntämällä teknologiaa ja digitalisaatiota. Aloitin Soldemilla huhtikuussa 2009 Telian uusasiakasmyynnissä. Olin juuri täyttänyt 20 ja olin yliopistolla ensimmäisen vuoden opiskelija tuolloin. Etsin keväällä kesätöitä ja päädyin tuttujen suositusten kautta hakemaan Soldemille. Hyvän ja kattavan perehdytyksen jälkeen päästiin pian konkreettisiin myyntihommiin ja ihmetyksekseni huomasin olevani aika hyvä myynnissä. Aloin jo ensimmäisillä viikoilla pääsemään kannattavaksi ja pian sen yli.

Lopetin työt lopullisesti 2013 kesällä, kun olin valmistunut yliopistosta ja sain uusia haasteita Helsingistä.

Urani Soldemilla oli erittäin moninainen, sillä uusmyynnin jälkeen sain tehdä myös myynninkouluttajan hommia Hämeenlinnan toimipisteessä hetken aikaa. Sen jälkeen siirryin tekemään myyntitiimin esimiehen hommia Visma (Passeli)- tiimissä, joka oli silloin aikoinaan yksi toimeksiantajistamme. Olen ollut monesti etupäässä pilotointiprojekteissa, koska niihin on haluttu rohkeita aikaansaajia ja kehittäjiä. Oli huikeata aina päästä tekemään uusia asioita ja lunastaa parhaansa mukaan minulle uskottua luottamusta.

Parasta Soldemilla oli ehdottomasti firman rentous, dynaamisuus ja se miten myynnistä osattiin leipoa melkein ihmiselle kuin ihmiselle taitolaji. Kauppa kävi ja kuuluisasta myyntipöhinästä sai tosi paljon energiaa. Olenkin luonnehtinut urani alkuaikoina Soldemin tuntuvan tosi kotoisalta, koska se on kuin Suomen Turkki. – Kauppa käy ja iloisia sisäänheittäjiä joka nurkassa <3

Soldemissa ikävöin kaikkia niitä ihmisiä, joiden kanssa sain ilon olla kollega ja joilta sain oppia paljon. Soldemin jälkeen en ole koskaan vielä kokenut samanlaista kutkutusta myynnistä, vaikkakin osaaminen ja taidot ovat kehittyneet niiltä ajoilta vielä huikeasti. Soldemilla myynti on vain jotakin niin kaunista ja taiteellista.

Suurin oppi on se, että oli kyseessä myynti tai mikä tahansa työ, avain ONNELLISIIN KOHTAAMISIIN ja sitä kautta menestykseen ovat aidot inhimilliset kohtaamiset sekä taito kuunnella ja olla aidosti kiinnostunut kohtaamistaan ihmisistä. Oli kyseessä sitten ulkoiset asiakkaat tai sitten sisäiset eli rakkaat kollegat ja esimiehet. Sanoisinko jopa, että kaiken nykyisen menestykseni pohja on rakennettu Soldemilla. Myyntitaito on nimittäin jotain sellaista mitä tarvitsee ihan kaikessa tekemisessä. Olit sitten töissä yksityisellä sektorilla tai julkisella, myyjänä, ostajana tai asiantuntijana. Kyse on taidosta osata esittää omia ideoita ja ratkaisuja. Tämä pätee niin haastattelutilanteissa, neuvotteluissa ja sisäisissä palavereissa kuin myyntityössäkin.

Soldemin jälkeen olen tehnyt myyntipäällikön töitä parissa eri firmassa, joista viimeisin oli huikea firma nimeltä Filosofian Akatemia. Lähdin siellä ollessani opintovapaalle IT-alaa valloittamaan ja on osoittautunut, että IT-alalla varsinkin nykyään kaivataan ja arvostetaan myyntitaidon omaavia asiantuntijoita vaikkei suoranaisesti tekisikään myyntiä.

Sanoisin Soldemilla uraa miettiville, että ottakaa kaiken opin ja kokemuksen vastaan ylpeänä ja tiedostaen, että tulevaisuudessa näistä taidoista tulee olemaan huikeasti apua ja hyötyä. Ne pitää osata vain tiedostaa ja käyttää oikein. Myyntityö itsessään ei välttämättä ole kaikkien ns. kutsumustyö, mutta myyntitaidot on hyvä olla kaikilla. Suosittelen siis ehdottomasti tarttumaan tilaisuuteen!

-Selina

16.01.2020

Miksi myyntitalon toimitusjohtaja korostaa yhteistyötä ja mielen hyvinvointia?

Myyntitalossa myynti on luonnollisesti aina tärkeä keskittymisen kohde. Koko yrityksen tasolla ja etenkin omalla vastuualueellani vuonna 2019 kaikista suurimmiksi teemoiksi nousivat kuitenkin yhteistyön kehittäminen ja mielen hyvinvointi.

13.11.2019

Yhdessä tekemisen voimaa

Me Soldemilla uskomme yhdessä tekemiseen. Me olemme yksi iso tiimi, joka koostuu pienemmistä tiimeistä. Yhdessä tekeminen on ollut ytimessämme alusta asti, emmekä ilman sitä olisi siellä, missä nyt olemme. Tiiminä olemme niin arjessa, vapaa-ajalla kuin esimerkiksi ensi kuussa alkavassa Liigassa, jossa tiimit ottavat mittaa toisistaan. Yhdessä tekeminen on meidän vahvuus, se varmistaa, että tavoittelemme samoja asioita, tuemme ja luotamme toisiimme sekä tietysti, se on vain mukava työskennellä yhdessä muiden kanssa.

21.10.2019

#asiakaspalveluviikko 2019

Lokakuun ensimmäisellä täydellä viikolla Soldemilla osallistuttiin kansainvälisesti tunnettuun asiakaspalveluviikkoon. Teemoilla täytetyn viikon aikana on tarkoitus nostaa esiin asiakaspalvelun sekä asiakaskokemuksen tärkeys kokonaisuutena ja kiittää ahkeria asiakaspalvelun ammattilaisia hyvästä työstä.

08.10.2019

Soldemin kesä

Kesäisin saamme aina talon täyteen innokkaita ja taitavia kesätyöntekijöitä. Anamme heille lupauksen hyvästä työyhteisöstä, hyvästä kesästä sekä myyntitaitojen opettamisesta. Kesän lopuksi usein istumme alas ja mietimme yhdessä, miten kesä meni. Tällä kertaa päätimme myös koota nämä myös jaettaviksi tarinoiksi

25.09.2019

Petterin kesätarina

Kesätyöstä Soldemilla jäi hyvä fiilis, joka mahdollisti ympäristö, jossa pystyy itse vaikuttamaan kehitykseensä. Myöskin hyvät työkaverit ja tietty "bossit". Itseni yllätti työssä se, kuinka paljon tiimihenki vaikuttaa omaan tekemiseen. Jos naama on mutrulla, niin siihenkin löytyy oikeet ihmiset toimistolta.

24.09.2019

Telian yritysmyynnin kesätarina

Työstä Soldemilla kesänä jäi kaikille hyvä fiilis. Työympäristöstä ja työkavereista sai hyvin tukea. Lähes joka päivä oli mielekästä tulla töihin, koska työssä pystyi jatkuvasti kehittämään itseään ja työ oli riittävän monipuolista. Työssä yllätti se, kuinka nopeasti työstä sai kiinni ja kuinka monipuolista se lopulta on.