Vilin menestystarina | Soldem

Vilin menestystarina

Hei, olen Vili Haara, 25-vuotias nuorimies alkujaan Etelä-Pohjanmaalta. Koulutukseltani olen talonrakentaja. Vilkas rämäpää joka ei pysy hetkeäkään paikallaan, vaan aina täytyy olla joku rauta tulessa!

Valmistun joulukuussa 2018 TAMK:sta yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tradenomiksi. Tällä hetkellä omistan kaksi yritystä. Toinen on kahvila Seinäjoella ja toinen myynninedistämistuote yrityksille: Suklaakortti. Teen uraa myös mallina, mediassa sekä baarimikkona.

Vuonna 2014 kyllästyin pohjanmaahan ja irtisanoin työni sekä kotini. Tämän jälkeen heitin kruunaa ja klaavaa muutanko Poriin vai Tampereelle. Kruuna tuli ja Tampere voitti, onneksi. Työskentelin aiemmin Elisan jälleenmyynnissä mihin mittani oli täynnä, ja laitoin hakemusta Soldemille. Pari päivää niin olin jo haastattelussa ja paikka oli pian minun. Sohva paikka kaverin luota, maiseman vaihto ja uusi duuni. Työskentelin Soldemilla 9 kk kunnes aloitin ammattikorkeakoulun. Myöhemmin tein vielä lyhyen pätkän osa-aikaisena koulun ohella. Soldemilla työskentelin perusmyyjänä Telian jälleenmyynnissä, ja myöhemmin hetken myös Sannan ruokakassissa.

Parasta Soldemilla oli työyhteisö! Pomoni kautta, joka on nykyään hyvä ystäväni, sain tietoa koulustani. Myöhemmin, vaikken enää töissä ollutkaan, aukesi hänen kontaktiensa kautta ura myös ravintola-alalla, ja sain ensimmäisen baarityöpaikan. Eniten ikävöin rutiineja. Yrittäjänä niitä ei juurikaan ole, ja nyt jo pelkkä ajatus säännöllisestä tulosta kuulostaa sekä hyvältä että painajaiselta. Nykyään olen viikoittainkin yhteyksissä entisiin “työkavereihin” joista monet ovat edelleen hyviä ystäviäni ja osa elämääni.

Soldemilla myyntitaitojani kehitettiin enemmän kuin koskaan aiemmin, vaikka puhelinmyyntikokemusta olikin jo n. 7 vuotta. Pomoni kautta päädyin aluksi keräämään laseja baariin, siitä opettelin baarimikoksi ja tutustuin ravintola-alaan. Alaan tutustuttuani ostin osuuden kahvilasta, missä vastaan nyt markkinoinnista, yhteistyökumppaneista sekä firman kehityksestä. Tällä hetkellä kasvatamme kyseistä yritystä, kun laajennamme isompiin tiloihin, ja kuukauden sisällä meillä työskentelee jo ulkopuolista työvoimaa. Kokemus myynnistä on yrittäjyydessä välttämätöntä, ja syventyminen myyntiprosessiin Soldemilla, on mahdollistanut parempia tuloksia myös omissa yrityksissäni.

Mistä ikinä tulevaisuudessa unelmoitkaan, niin heitän sinulle haasteen: Rohkeasti mukaan työnaloittamista miettivät! Täällä opit myymään. Se on taito mitä tulet tarvitsemaan jo mitä tahansa työpaikkaa hakiessasi. Oli tämä välivaihde tai ei, niin omalla kohdallani en uskalla edes miettiä miten paljon suppeammaksi olisi jäänyt oma tulevaisuus yrittäjänä, sekä verkostoni. Omalla kohdallani tutustuin Tampereeseen, löysin ystäviä, elätin itseni ja nyt sata lasissa kohti tulevaisuuden unelmia!

16.01.2020

Miksi myyntitalon toimitusjohtaja korostaa yhteistyötä ja mielen hyvinvointia?

Myyntitalossa myynti on luonnollisesti aina tärkeä keskittymisen kohde. Koko yrityksen tasolla ja etenkin omalla vastuualueellani vuonna 2019 kaikista suurimmiksi teemoiksi nousivat kuitenkin yhteistyön kehittäminen ja mielen hyvinvointi.

13.11.2019

Yhdessä tekemisen voimaa

Me Soldemilla uskomme yhdessä tekemiseen. Me olemme yksi iso tiimi, joka koostuu pienemmistä tiimeistä. Yhdessä tekeminen on ollut ytimessämme alusta asti, emmekä ilman sitä olisi siellä, missä nyt olemme. Tiiminä olemme niin arjessa, vapaa-ajalla kuin esimerkiksi ensi kuussa alkavassa Liigassa, jossa tiimit ottavat mittaa toisistaan. Yhdessä tekeminen on meidän vahvuus, se varmistaa, että tavoittelemme samoja asioita, tuemme ja luotamme toisiimme sekä tietysti, se on vain mukava työskennellä yhdessä muiden kanssa.

21.10.2019

#asiakaspalveluviikko 2019

Lokakuun ensimmäisellä täydellä viikolla Soldemilla osallistuttiin kansainvälisesti tunnettuun asiakaspalveluviikkoon. Teemoilla täytetyn viikon aikana on tarkoitus nostaa esiin asiakaspalvelun sekä asiakaskokemuksen tärkeys kokonaisuutena ja kiittää ahkeria asiakaspalvelun ammattilaisia hyvästä työstä.

08.10.2019

Soldemin kesä

Kesäisin saamme aina talon täyteen innokkaita ja taitavia kesätyöntekijöitä. Anamme heille lupauksen hyvästä työyhteisöstä, hyvästä kesästä sekä myyntitaitojen opettamisesta. Kesän lopuksi usein istumme alas ja mietimme yhdessä, miten kesä meni. Tällä kertaa päätimme myös koota nämä myös jaettaviksi tarinoiksi

25.09.2019

Petterin kesätarina

Kesätyöstä Soldemilla jäi hyvä fiilis, joka mahdollisti ympäristö, jossa pystyy itse vaikuttamaan kehitykseensä. Myöskin hyvät työkaverit ja tietty "bossit". Itseni yllätti työssä se, kuinka paljon tiimihenki vaikuttaa omaan tekemiseen. Jos naama on mutrulla, niin siihenkin löytyy oikeet ihmiset toimistolta.

24.09.2019

Telian yritysmyynnin kesätarina

Työstä Soldemilla kesänä jäi kaikille hyvä fiilis. Työympäristöstä ja työkavereista sai hyvin tukea. Lähes joka päivä oli mielekästä tulla töihin, koska työssä pystyi jatkuvasti kehittämään itseään ja työ oli riittävän monipuolista. Työssä yllätti se, kuinka nopeasti työstä sai kiinni ja kuinka monipuolista se lopulta on.