Vilin menestystarina | Soldem

Vilin menestystarina

Hei, olen Vili Haara, 25-vuotias nuorimies alkujaan Etelä-Pohjanmaalta. Koulutukseltani olen talonrakentaja. Vilkas rämäpää joka ei pysy hetkeäkään paikallaan, vaan aina täytyy olla joku rauta tulessa!

Valmistun joulukuussa 2018 TAMK:sta yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tradenomiksi. Tällä hetkellä omistan kaksi yritystä. Toinen on kahvila Seinäjoella ja toinen myynninedistämistuote yrityksille: Suklaakortti. Teen uraa myös mallina, mediassa sekä baarimikkona.

Vuonna 2014 kyllästyin pohjanmaahan ja irtisanoin työni sekä kotini. Tämän jälkeen heitin kruunaa ja klaavaa muutanko Poriin vai Tampereelle. Kruuna tuli ja Tampere voitti, onneksi. Työskentelin aiemmin Elisan jälleenmyynnissä mihin mittani oli täynnä, ja laitoin hakemusta Soldemille. Pari päivää niin olin jo haastattelussa ja paikka oli pian minun. Sohva paikka kaverin luota, maiseman vaihto ja uusi duuni. Työskentelin Soldemilla 9 kk kunnes aloitin ammattikorkeakoulun. Myöhemmin tein vielä lyhyen pätkän osa-aikaisena koulun ohella. Soldemilla työskentelin perusmyyjänä Telian jälleenmyynnissä, ja myöhemmin hetken myös Sannan ruokakassissa.

Parasta Soldemilla oli työyhteisö! Pomoni kautta, joka on nykyään hyvä ystäväni, sain tietoa koulustani. Myöhemmin, vaikken enää töissä ollutkaan, aukesi hänen kontaktiensa kautta ura myös ravintola-alalla, ja sain ensimmäisen baarityöpaikan. Eniten ikävöin rutiineja. Yrittäjänä niitä ei juurikaan ole, ja nyt jo pelkkä ajatus säännöllisestä tulosta kuulostaa sekä hyvältä että painajaiselta. Nykyään olen viikoittainkin yhteyksissä entisiin “työkavereihin” joista monet ovat edelleen hyviä ystäviäni ja osa elämääni.

Soldemilla myyntitaitojani kehitettiin enemmän kuin koskaan aiemmin, vaikka puhelinmyyntikokemusta olikin jo n. 7 vuotta. Pomoni kautta päädyin aluksi keräämään laseja baariin, siitä opettelin baarimikoksi ja tutustuin ravintola-alaan. Alaan tutustuttuani ostin osuuden kahvilasta, missä vastaan nyt markkinoinnista, yhteistyökumppaneista sekä firman kehityksestä. Tällä hetkellä kasvatamme kyseistä yritystä, kun laajennamme isompiin tiloihin, ja kuukauden sisällä meillä työskentelee jo ulkopuolista työvoimaa. Kokemus myynnistä on yrittäjyydessä välttämätöntä, ja syventyminen myyntiprosessiin Soldemilla, on mahdollistanut parempia tuloksia myös omissa yrityksissäni.

Mistä ikinä tulevaisuudessa unelmoitkaan, niin heitän sinulle haasteen: Rohkeasti mukaan työnaloittamista miettivät! Täällä opit myymään. Se on taito mitä tulet tarvitsemaan jo mitä tahansa työpaikkaa hakiessasi. Oli tämä välivaihde tai ei, niin omalla kohdallani en uskalla edes miettiä miten paljon suppeammaksi olisi jäänyt oma tulevaisuus yrittäjänä, sekä verkostoni. Omalla kohdallani tutustuin Tampereeseen, löysin ystäviä, elätin itseni ja nyt sata lasissa kohti tulevaisuuden unelmia!

22.05.2019

Heidin menestystarina

02.05.2019

Sailan menestystarina

Minä olen Tynin Saila =) Sain pyynnön kertoa hieman itsestäni ja Soldem-taustastani niin tässäpä sitä tarinointia tullee!  Soldemilla olen työskennellyt vuonna 2012 vajaan vuoden, jonka jälkeen tein niin sanonut come-backit kesäksi 2014. Siinä välissä olin Australiassa reissaamassa (Kiitos Soldemille vain; teillä ollessani sain kipinän ja rohkeuden tämän haaveen toteutukseen! :) Olen kotoisin Taivalkoskelta Pohjois-Suomesta. Päädyin Soldemille, kun halusin muuttaa Tampereelle. Mietiskelin, että millaista työtä lähden hakemaan, ja päädyin hakemaan puhelinmyyntityötä

27.03.2019

Selinan menestystarina

19.12.2018

Tarun menestystarina

14.11.2018

Jessican menestystarina