Aluemyynti antaa vapautta ja vastuuta | Soldem

Aluemyynti antaa vapautta ja vastuuta

Aluemyynti saattaa olla usealle hieman vieras käsite. Siksipä aluemyyjämme Anton Laikola kertoo mitä se on ja mikä siinä on parasta.

Mitä aluemyynti myynti on ja miten sitä tehdään?

Telia lähestyy ensin asiakkaita ennalta suunnitellulla asuinalueella kirjeitse, jossa tiedotetaan, että he ovat suunnittelemassa alueen verkkojen parannusta. Kirjeessä kannustetaan myös ilmoittamaan mahdollisen kiinnostuksen asiaan avoinkuitu.fi sivulla.

Tämän jälkeen, kun kiinnostusta on riittävästi, aloitamme alueella myyntikampanjan. Tämän myötä ilmoitamme alueen asukkaille asiasta ja järjestämme aloitusinfotilaisuuden. Tilaisuudessa kerromme asukkaille hankkeesta tarkemmin ja vastaamme askarruttaviin kysymyksiin, sekä teemme sopimuksia. Tämän jälkeen lähdemme keskustelemaan aiheesta asiakkaiden luokse, tavallaan kuten ovelta ovelle myynnissä. Välillä saatamme tehdä sopimuksen jo ensimmäisellä käyntikerralla, mutta käyntejä on varattu useampi/ talous – jotta asiakkaat saavat kaipaamaansa lisätietoa ja saavat rauhassa tehdä päätöksiä.

Millainen on normaali työpäiväsi?

Normaali työpäivä on tosi vaihteleva ja riippuu täysin, että missä vaiheessa projektia edetään. Alussa jaamme kirjeitä alueelle, jonka jälkeen käymme kyselemässä osassa talouksista mietteitä asiasta (tiedustelua). Tämän jälkeen työpäivä voi koostua esimerkiksi ovilla käymisestä, jonain päivinä infotilaisuuksien järjestämisestä yms. edellä mainituista tehtävistä. Pidämme myös keskellä myyntikampanjaa toisen avoimen tilaisuuden alueen asukkaille, joka mahdollistaa jutustelua aiheesta kahvin ääressä, sopimuksien tekoa yms.

Mikä on parasta työssäsi?

Työssäni parasta on olla ihmisten kanssa tekemisissä, työn vapaus (tosin se tuo myös paljon vastuuta) ja kun näkee ihmisten aidon innostumisen asiasta.

Miksi suosittelisit tätä työtä?

Suosittelen tätä työtä siksi, että tässä pystyy omalla työpanoksella ja olemuksellaan vaikuttamaan koko projektin onnistumiseen ja työ on kumminkin aika vaihtelevaa

 

Lue myös Tamperelaisen 10.3.18 julkaisema juttu täältä

Kuva: Riina Haapala / Tamperelainen

16.01.2020

Miksi myyntitalon toimitusjohtaja korostaa yhteistyötä ja mielen hyvinvointia?

Myyntitalossa myynti on luonnollisesti aina tärkeä keskittymisen kohde. Koko yrityksen tasolla ja etenkin omalla vastuualueellani vuonna 2019 kaikista suurimmiksi teemoiksi nousivat kuitenkin yhteistyön kehittäminen ja mielen hyvinvointi.

13.11.2019

Yhdessä tekemisen voimaa

Me Soldemilla uskomme yhdessä tekemiseen. Me olemme yksi iso tiimi, joka koostuu pienemmistä tiimeistä. Yhdessä tekeminen on ollut ytimessämme alusta asti, emmekä ilman sitä olisi siellä, missä nyt olemme. Tiiminä olemme niin arjessa, vapaa-ajalla kuin esimerkiksi ensi kuussa alkavassa Liigassa, jossa tiimit ottavat mittaa toisistaan. Yhdessä tekeminen on meidän vahvuus, se varmistaa, että tavoittelemme samoja asioita, tuemme ja luotamme toisiimme sekä tietysti, se on vain mukava työskennellä yhdessä muiden kanssa.

21.10.2019

#asiakaspalveluviikko 2019

Lokakuun ensimmäisellä täydellä viikolla Soldemilla osallistuttiin kansainvälisesti tunnettuun asiakaspalveluviikkoon. Teemoilla täytetyn viikon aikana on tarkoitus nostaa esiin asiakaspalvelun sekä asiakaskokemuksen tärkeys kokonaisuutena ja kiittää ahkeria asiakaspalvelun ammattilaisia hyvästä työstä.

08.10.2019

Soldemin kesä

Kesäisin saamme aina talon täyteen innokkaita ja taitavia kesätyöntekijöitä. Anamme heille lupauksen hyvästä työyhteisöstä, hyvästä kesästä sekä myyntitaitojen opettamisesta. Kesän lopuksi usein istumme alas ja mietimme yhdessä, miten kesä meni. Tällä kertaa päätimme myös koota nämä myös jaettaviksi tarinoiksi

25.09.2019

Petterin kesätarina

Kesätyöstä Soldemilla jäi hyvä fiilis, joka mahdollisti ympäristö, jossa pystyy itse vaikuttamaan kehitykseensä. Myöskin hyvät työkaverit ja tietty "bossit". Itseni yllätti työssä se, kuinka paljon tiimihenki vaikuttaa omaan tekemiseen. Jos naama on mutrulla, niin siihenkin löytyy oikeet ihmiset toimistolta.

24.09.2019

Telian yritysmyynnin kesätarina

Työstä Soldemilla kesänä jäi kaikille hyvä fiilis. Työympäristöstä ja työkavereista sai hyvin tukea. Lähes joka päivä oli mielekästä tulla töihin, koska työssä pystyi jatkuvasti kehittämään itseään ja työ oli riittävän monipuolista. Työssä yllätti se, kuinka nopeasti työstä sai kiinni ja kuinka monipuolista se lopulta on.