Aluemyynti antaa vapautta ja vastuuta | Soldem

Aluemyynti antaa vapautta ja vastuuta

Aluemyynti saattaa olla usealle hieman vieras käsite. Siksipä aluemyyjämme Anton Laikola kertoo mitä se on ja mikä siinä on parasta.

Mitä aluemyynti myynti on ja miten sitä tehdään?

Telia lähestyy ensin asiakkaita ennalta suunnitellulla asuinalueella kirjeitse, jossa tiedotetaan, että he ovat suunnittelemassa alueen verkkojen parannusta. Kirjeessä kannustetaan myös ilmoittamaan mahdollisen kiinnostuksen asiaan avoinkuitu.fi sivulla.

Tämän jälkeen, kun kiinnostusta on riittävästi, aloitamme alueella myyntikampanjan. Tämän myötä ilmoitamme alueen asukkaille asiasta ja järjestämme aloitusinfotilaisuuden. Tilaisuudessa kerromme asukkaille hankkeesta tarkemmin ja vastaamme askarruttaviin kysymyksiin, sekä teemme sopimuksia. Tämän jälkeen lähdemme keskustelemaan aiheesta asiakkaiden luokse, tavallaan kuten ovelta ovelle myynnissä. Välillä saatamme tehdä sopimuksen jo ensimmäisellä käyntikerralla, mutta käyntejä on varattu useampi/ talous – jotta asiakkaat saavat kaipaamaansa lisätietoa ja saavat rauhassa tehdä päätöksiä.

Millainen on normaali työpäiväsi?

Normaali työpäivä on tosi vaihteleva ja riippuu täysin, että missä vaiheessa projektia edetään. Alussa jaamme kirjeitä alueelle, jonka jälkeen käymme kyselemässä osassa talouksista mietteitä asiasta (tiedustelua). Tämän jälkeen työpäivä voi koostua esimerkiksi ovilla käymisestä, jonain päivinä infotilaisuuksien järjestämisestä yms. edellä mainituista tehtävistä. Pidämme myös keskellä myyntikampanjaa toisen avoimen tilaisuuden alueen asukkaille, joka mahdollistaa jutustelua aiheesta kahvin ääressä, sopimuksien tekoa yms.

Mikä on parasta työssäsi?

Työssäni parasta on olla ihmisten kanssa tekemisissä, työn vapaus (tosin se tuo myös paljon vastuuta) ja kun näkee ihmisten aidon innostumisen asiasta.

Miksi suosittelisit tätä työtä?

Suosittelen tätä työtä siksi, että tässä pystyy omalla työpanoksella ja olemuksellaan vaikuttamaan koko projektin onnistumiseen ja työ on kumminkin aika vaihtelevaa

 

Lue myös Tamperelaisen 10.3.18 julkaisema juttu täältä

Kuva: Riina Haapala / Tamperelainen

16.07.2020

Pitää uskaltaa kokeilla rohkeasti uusia asioita myynnissä ja arjessa

Me Soldemilla haluamme panostaa työntekijöiden kehittymiseen. Jottei tämä jäisi meille vain kauniiksi korulauseiksi, meillä on erilaisia valmennuksia ja kehitysohjelmia, joihin työntekijät voivat osallistua. Istuimme loppuvuodesta 2019 Myyjän kehitysohjelman suorittaneen, Justus Hiltusen, kanssa alas ja kysyimme Justukselta, miksi Myyjän kehitysohjelmaan kannattaa osallistua ja mitä se antoi Justukselle. Justus on siirtynyt jo Soldemilta seuraavaan työpaikkaansa.

01.07.2020

Miten oppisin paremmin epäonnistumaan?

24.06.2020

Myynnin johtaminen etänä – läsnä ja tavoitettavissa

06.05.2020

Etäjohtajan työkalupakki: Ota käyttöön 10 Soldemilla hyväksi todettua keinoa

01.04.2020

Etätyön johtamisen opit Soldemilla – pidetään huolta rytmistä ja rentoudesta

20.02.2020

Puhelinmyynti ei ole vain myyntiä. Se on ennen kaikkea vuorovaikutusta