Aluemyynti antaa vapautta ja vastuuta | Soldem

Aluemyynti antaa vapautta ja vastuuta

Aluemyynti saattaa olla usealle hieman vieras käsite. Siksipä aluemyyjämme Anton Laikola kertoo mitä se on ja mikä siinä on parasta.

Mitä aluemyynti myynti on ja miten sitä tehdään?

Telia lähestyy ensin asiakkaita ennalta suunnitellulla asuinalueella kirjeitse, jossa tiedotetaan, että he ovat suunnittelemassa alueen verkkojen parannusta. Kirjeessä kannustetaan myös ilmoittamaan mahdollisen kiinnostuksen asiaan avoinkuitu.fi sivulla.

Tämän jälkeen, kun kiinnostusta on riittävästi, aloitamme alueella myyntikampanjan. Tämän myötä ilmoitamme alueen asukkaille asiasta ja järjestämme aloitusinfotilaisuuden. Tilaisuudessa kerromme asukkaille hankkeesta tarkemmin ja vastaamme askarruttaviin kysymyksiin, sekä teemme sopimuksia. Tämän jälkeen lähdemme keskustelemaan aiheesta asiakkaiden luokse, tavallaan kuten ovelta ovelle myynnissä. Välillä saatamme tehdä sopimuksen jo ensimmäisellä käyntikerralla, mutta käyntejä on varattu useampi/ talous – jotta asiakkaat saavat kaipaamaansa lisätietoa ja saavat rauhassa tehdä päätöksiä.

Millainen on normaali työpäiväsi?

Normaali työpäivä on tosi vaihteleva ja riippuu täysin, että missä vaiheessa projektia edetään. Alussa jaamme kirjeitä alueelle, jonka jälkeen käymme kyselemässä osassa talouksista mietteitä asiasta (tiedustelua). Tämän jälkeen työpäivä voi koostua esimerkiksi ovilla käymisestä, jonain päivinä infotilaisuuksien järjestämisestä yms. edellä mainituista tehtävistä. Pidämme myös keskellä myyntikampanjaa toisen avoimen tilaisuuden alueen asukkaille, joka mahdollistaa jutustelua aiheesta kahvin ääressä, sopimuksien tekoa yms.

Mikä on parasta työssäsi?

Työssäni parasta on olla ihmisten kanssa tekemisissä, työn vapaus (tosin se tuo myös paljon vastuuta) ja kun näkee ihmisten aidon innostumisen asiasta.

Miksi suosittelisit tätä työtä?

Suosittelen tätä työtä siksi, että tässä pystyy omalla työpanoksella ja olemuksellaan vaikuttamaan koko projektin onnistumiseen ja työ on kumminkin aika vaihtelevaa

 

Lue myös Tamperelaisen 10.3.18 julkaisema juttu täältä

Kuva: Riina Haapala / Tamperelainen

03.06.2019

Soldemin matka kohti menestyksekästä yhteistyötä

”Could we invent a more powerful, more soulful, more meaningful way to work together, if only we change our belief system?” Tällä Frederic Lalouxin lausahduksella alkoi oma syvällisempi matkani siihen, miten ja miksi yhteistyötä kannattaa lähteä edistämään yrityksissä.

22.05.2019

Heidin menestystarina

02.05.2019

Sailan menestystarina

Minä olen Tynin Saila =) Sain pyynnön kertoa hieman itsestäni ja Soldem-taustastani niin tässäpä sitä tarinointia tullee!  Soldemilla olen työskennellyt vuonna 2012 vajaan vuoden, jonka jälkeen tein niin sanonut come-backit kesäksi 2014. Siinä välissä olin Australiassa reissaamassa (Kiitos Soldemille vain; teillä ollessani sain kipinän ja rohkeuden tämän haaveen toteutukseen! :) Olen kotoisin Taivalkoskelta Pohjois-Suomesta. Päädyin Soldemille, kun halusin muuttaa Tampereelle. Mietiskelin, että millaista työtä lähden hakemaan, ja päädyin hakemaan puhelinmyyntityötä

27.03.2019

Selinan menestystarina

06.03.2019

Onnelliset kohtaamiset chatin välityksellä

Puhelinmyynti on tullut pinnalle jo 1990 luvulla (Wikipedia n.d), sillä sen avulla yritys kontaktoi asiakkaitaan erittäin vaivattomasti molempien osapuolten näkökulmasta. Se ei vaadi myyjältä, eikä asiakkaalta läheistä läsnäoloa, vaan mahdollistaa etäyhteyden puhelimen välityksellä. Puhelimitse osapuolilla on mahdollisuus fyysiseen kontaktiin äänen välityksellä, jonka avulla myyjä voi asenteellaan ja äänensävyllään vaikuttaa tunnelmaan. Myöskin asiakkaan äänestä usein voi arvioida hänen kiinnostustaan, sekä läsnäoloa. Kuitenkin, kun vuorovaikutus tapahtuu chatpalvelun avulla, ei fyysistä kontaktia ole mahdollista vahvistaa, sillä vuorovaikutus tapahtuu kirjoittamisen välityksellä nonverbaalisena.

16.01.2019

Oppisopimusopiskelua työn ohessa?

Minä olen Hanna ja työskentelen tällä hetkellä Soldemilla Telian chat-myyjänä. Tulin töihin Soldemille vuoden 2017 syksyllä. Olen aiemmalta koulutukseltani laulunopettaja, mutta haaveenani on ollut saada uusi koulutus ja vaihtaa alaa. Etsin siis uusia töitä reilu vuosi sitten ja Soldemin työpaikkailmoituksessa mainittiin mahdollisuus oppisopimusopiskeluun.