Ketterä avoin yhteistyö ja siilomaisuuden purkaminen tuntuvat olevan kuumia aiheita monissa organisaatioissa. Miten yksilösuorituksista päästään yhteisten tavoitteiden tekemiseen ja millaisen rakenteen se vaatii? Miten osaoptimoinnista päästään kokonaisuuden optimointiin? Vastauksia näihin kysymyksiin on helpompi löytää, jos ei tarvitse miettiä muutosmatkaa vanhasta uuteen. Puhtaalle paperille voi olla jopa inspiroivaa suunnitella, millainen olisi moderni nykypäivän organisaatiorakenne ja miten sitä johdetaan. Haasteen tuo kuitenkin se, että yrityksissä on aina joku vanha historia takanaan tai vähintään ihmisten aikaisemmat kokemukset muista organisaatioista mielessään. Tämä asettaa muutosjohtamiselle useita pähkinöitä purtavaksi.
Pääsin jakamaan omia kokemuksiani ja ajatuksiani yhteistyön johtamisesta sekä organsaatiorakenteen muokkauksesta psykologista turvallisuutta käsittelevässä tapahtumassa 18.5.2021. Tapahtuman järjesti valmennustoimisto Sitomo yhdessä Wakarun kanssa.
Oheisessa videopuheenvuorossa avaan meidän omaa muutosmatkaamme kyseisitä teemoista. Kerron muun muassa siitä, mitä systeeminen organisaatiorakenne meillä tarkoittaa. Käyn läpi omia kokemuksiani siitä, mihin on oltava valmis, jos päättää valita yhteistyön yrityksen kantavaksi toimintamalliksi. Ihmisten osallistaminen päätöksentekoon ja keskustelumainen johtamistyyli ovat olleet lopulta suuria johtamistyylin muutoksia. Ja niin kuin aina, myös tässä toimintatyylissä on omat raskaammat puolensa. Videosta pääset kurkistamaan tarkemmin mitä muutosmatka on minulle ja Soldemille opettanut.