Ennalta asetetut tavoitteet tuovat virtaa

Tässä juttusarjassa myyjät kertovat millaista on työskennellä Soldemilla. He kertovat muun muassa siitä, miten he suhtautuvat huonoihin myyntipäiviin ja kuinka he kehittävät itseään työssään.

Työskentelen Soldemilla yritysmyynnissä myyntineuvottelijana. Ennen Soldemia olen työskennellyt baarimikkona, korona-ajan vallitessa rupesin kuitenkin etsimään uusia tuulia. Niihin aikoihin Soldemilla haettiin yritysmyynnin puolelle myyntineuvottelijan tehtävään tekijää ja päätin hakea; siitä on nyt päästy tähän pisteeseen.

Oma työskentelytapa lisää motivaatiota

Olen asettanut päivittäiseksi tavoitteeksi tehdä ensimmäiset kaupat mahdollisimman nopeasti, silloin saan työskentelyyn virtaa ja motivaatiota ihan eri tavalla. Aamulla alan tasaiseen tahtiin soittelemaan asiakkaita läpi ja kun kauppa alkaa käymään hyvin, motivoidun entisestään.

Parasta työssäni on se, että pystyn vaikuttamaan palkkaani oman aktiivisuuden kautta. Mitä enemmän teen töitä, sitä enemmän saan palkkaa. Vahvuuteni myyntineuvottelijana ovat selkeys ja yksinkertaisuus siinä, mitä olen myymässä. Pyrin menemään mahdollisimman suoraviivaisesti asiaan.

Huonommat myyntipäivät ovat osa myyntityötä

Pyrin kehittämään itseäni monilla eri tavoilla. Olen kehittänyt itseäni etsimällä uusia kulmia siihen, millä tavoin lähestyä asiakkaita. Opettelen ja etsin lisää tietoa tuotteista, jotka eivät ole niin tuttuja minulle, sitten pyrin pikkuhiljaa tarjoamaan rohkeasti uudempia ja ennestään tutumpia tuotteita asiakkaille.

Huonoja myyntipäiviä tulee väistämättä kaikille. On tärkeää tiedostaa se, että myyntityö ei voi olla pelkkää nousukiitoa, jolloin on luonnollista, että tulee huonoja hetkiä ja päiviä. Se on tavallaan se pelin henki, joka pitää hyväksyä. Pyrin huonompinakin päivinä muistamaan sen, että siitä huolimatta tavoittelen tasaisella tahdilla mahdollisesti normaalia korkeampaa tulosta. Joskus on sellaisia päiviä, kun pää lyö tyhjää, ja silloin pyrin pitämään enemmän taukoa, jotta voin taas jatkaa työskentelyä paremmalla tuloksella.

Soldem on hyvä valinta työpaikaksi ihmiselle, joka haluaa vaikuttaa omaan palkkaansa, on kunnianhimoinen sekä tavoitteellinen. Edellä mainittujen lisäksi työskentely Soldemilla on rentoa, täällä on aina erittäin mukava ja kannustava työilmapiiri.