Myyntityö pelotti, mutta onneksi kokeilin!

Vakuutusyhtiö AIG:n tuotteiden parissa Soldemilla työskentelevä Iida Leppänen kirjoitti omia kokemuksiaan myyjän työstä. Myyntityö ei alun perin ollut Iidan ykköskohteena työpaikkaa etsiessä, mutta moni asia on yllättänyt positiivisesti matkan varrella.


Ennakkoluuloista eroon

Etsin ihan toisen alan töitä, ja samalla Soldemin työpaikkailmoitus tuli useasti vastaan. Kiinnostuin siitä jo ensimmäisellä kerralla, mutta myyntityö epäilytti ja jopa kauhistutti hieman, koska alalta ei ole kokemusta kahvilamyyntiä lukuun ottamatta. Ajatus jäi kuitenkin kytemään ja vihdoin ajattelin, että voisin ainakin kokeilla.

Hakuprosessin aikana sain paljon lisää tietoa työstä ja kiinnostus vain lisääntyi entisestään alaa kohtaan. Perehdytys oli hyvin kattava ja innostava. Aloittavien ryhmä oli sopivan pieni ja kaikki aloittajat huomioitiin yksilöllisesti. Tuotteet käytiin todella hyvin läpi ja myös työhyvinvoinnista ja jaksamisesta puhuttiin paljon.

Ensimmäiset kaksi viikkoa olin toimistolla, minkä jälkeen siirryin jo omasta toiveestani etätyöhön. Toimisto on hyvin viihtyisä ja työtoverit aivan mahtavia, mutta käytännön syistä etätyö oli minulle sopivampi vaihtoehto. Sain mukaani kaikki tarvittavat työvälineet ja materiaalit kotona tehtävää työskentelyä varten. Aina olen kuitenkin tervetullut toimistolle työskentelemään ja olisi mahdollista tehdä työpäivistä osa toimistolla ja osa kotona ns. hybridi-mallilla. Tähän asti etätyö on kuitenkin ollut minulle se paras vaihtoehto ja olen todella tyytyväinen, että siihen on mahdollisuus.

Tiimi on läsnä myös etätyössä

Nyt olen tehnyt töitä kotoa käsin ja olen tykännyt työstäni todella paljon. Vapautta ja vastuuta on sopivassa suhteessa ja joustoa esimerkiksi työvuoroissa löytyy hyvin. Työtoverit ovat jatkuvasti läsnä keskusteluryhmissä ja apua on aina saatavilla nopeasti kiperissäkin tilanteissa. Kaikki tsemppaavat ja kannustavat toisiaan ja ryhmähenki on loistava etäisyyksistä huolimattakin.
Työssä on myös paljon vaihtelevuutta ja sopivasti haastetta, aina oppii uuttakin asiaa joka päivä. Koulutukset ovat kattavia ja niitä on sopivan usein.

Alun pelot ovat olleet täysin turhia ja työ on ollut suurimmaksi osaksi todella hauskaa ja mielenkiintoista. Toki huonompiakin päiviä mahtuu joukkoon, mutta niistäkin oppii aina jotain hyödyllistä ja niitä ei ole tarvinnut yhtään harmitella jälkikäteen. Yksikään päivä ei ole ollut samanlainen tässä työssä ja kaikista päivistä on oppinut paljon uutta myyntityötä ajatellen.
En ole katunut yhtään, että lähdin kokeilemaan alaa. Nyt haluan oppia lisää ja paremmaksi myyntityössä. Työpäivien jälkeen ei ole tarvinnut stressata töistä ja aamuisin ei ole tuntunut yhtään kurjalta aloittaa uutta työpäivää. Lisäksi provisiomalli on kannustava, työpaikalla on paljon mahdollisuuksia kouluttautua ja kehittyä alalla. Myös työpaikan tapahtumat ja tiimin omat iltamat tuovat mukavan lisän työhön ja yhteishenkeen.

Jäi vielä korostamatta, että ei koskaan tunnu et tekisi töitä yksin: tiimi on läsnä jatkuvasti. <3

Iida Leppänen