Myyntitaidoista tärkein on luottamuksen rakentaminen

Myyntitaidot- juttusarjassa Soldemin työntekijät kertovat omia näkemyksiään siitä, miksi myyntityön tekeminen on hyödyllistä, ja missä muualla työssä opittuja taitoja voi käyttää. Tamperelainen Jutta on työskennellyt useamman vuoden Soldemilla yritysmyynnin parissa.

”Kaikki rakentuu luottamuksen varaan. Palvelun hinta ei ole keskiössä, kun luottamus asiakkaan ja myyjän välillä on vankka. Tärkeintä on mukautua asiakkaaseen. Se, että jutellaan kuin kaverukset, eikä olla robotteja.”

Jutta on työskennellyt Soldemilla pian viisi vuotta ja tehnyt tänä vuonna myynnillisesti oman ennätysvuotensa. Isoja asiakkuuksia on ollut runsaasti, mutta vuoteen on mahtunut myös haasteita, esimerkiksi toimitilamuutosten vuoksi. Jutta valittiin toimeksiantonsa kuukauden onnistujaksi marraskuun hienon tuloksen johdosta.

Uusia kanavia onnellisten etäkohtaamisten mahdollistamiseksi

”Tämän vuoden kohokohtia ovat ehdottomasti olleet onnistumiset omien asiakkaiden sekä uudenlaisen palvelun myynnin kanssa.”

Jutta kertoo olleensa ensimmäinen myyntineuvottelija, joka sai uuden, koko kuukauden minimimyyntitavoitetta vastaavan palvelun myytyä.

”Tiimin ainoana naisena siitä seurasi totta kai valtava onnistumisen kokemus.”

Jutta tuo esiin myös uudet työskentelykanavat, jotka ovat kehittäneet Soldemin onnellisista etäkohtaamisista entistäkin vaikuttavampia. Yritysmyynnissä on otettu käyttöön Microsoft Teams, joka mahdollistaa tapaamiset kasvotusten asiakkaiden kanssa.

”Luonnollisesti tämä tuntui aluksi jännittävältä, mutta kun rohkeus lisääntyi, löytyi aivan uutta perspektiiviä myyntityön tekemiseen.”

Myynnissä onnistumisen kulmakivet

Myynnissä onnistuminen rakentuu useista eri palikoista ja Jutta korostaa erityisesti luottamuksen tärkeyttä.

”Palvelun hinta ei ole keskiössä, kun luottamus asiakkaan ja myyjän välillä on vankka.”

Asiakkaan omalla kielellä puhuminen ja asiakkaan asemaan asettuminen auttavat luottamuksen rakentamisessa.

”Se, että jutellaan kuin kaverukset, eikä olla robotteja!”

Myynti on teorian lisäksi matematiikkaa ja sitä voi tehdä eri tavoin.

”Olen tiimissäni yksi eniten myyntiä tekeviä myyntineuvottelijoita, vaikka taidankin soittaa vähiten puheluita. Se johtuu mielestäni siitä, että panostan jokaiseen asiakkaaseeni ja kohtaan heidät yksilöinä. Mitään kaavaa tai runkoa ei ole, vaan menen asiakas ja tilanne edellä.”

Työ Soldemilla vei mennessään

Jutta kertoo tulleensa Soldemille alun perin vain kolmeksi kuukaudeksi, mutta työ vei nopeasti mennessään.

”Ennen Soldemia olin tehnyt kuluttajamyyntiä, mutta heitin ne kuulokkeet nopeasti nurkkaan, sillä se ei tuntunut omalta jutulta.”

Soldemilla hienointa on se, miten voi kokeilla erilaisia juttuja saman katon alla. Mahdollisuuksia on paljon: tarjolla on asiakaspalvelua, kuluttaja- ja yritysmyyntiä. Jutta löysi kotinsa jälkimmäisestä. Kun työtä on tehnyt jonkin aikaa ja näyttänyt kyntensä, voi lähteä kokeilemaan jotain muuta tehtävää samassa talossa.

”Toimiston keskeinen sijainti Tampereen keskustassa on myös ihan valtava plussa”, Jutta kiteyttää.

”Nostaisin myös henkilökohtaisen kasvun yhtenä myyntityön hedelmänä. Tällä alalla menestyminen on pitkälti omasta päästä kiinni, ja sen vireessä pitäminen on valtavan tärkeää.”

Paras asia Soldemilla?

Tärkeimpänä asiana työssä Jutta pitää hyviä työkavereita ja esihenkilöitä. Soldemilla vallitsee hyvä työilmapiiri, mikä tekee töihin saapumisesta aamuisin miellyttävää.

”Vaikka en tulisikaan tekemään tätä eläkeikään saakka, tulen aina kaipaamaan nykyisiä tiimipäälliköitäni.”

Työpaikan ja palkan lisäksi Jutta kertoo saaneensa lisäarvoksi Soldemilta suuren annoksen itsetuntemusta ja -luottamusta.

”Myynnin ammattimainen tekeminen vahvistaa näistä molempia. Parasta ovat onnistumiset: kun pitkä asiakkuusprosessi saadaan monen mutkan kautta vihdoin maaliin, siitä seuraava onnistuminen on paras tunne ikinä.”

”Myyntialaa harkitsevia kannustan rohkeasti kokeilemaan. Soldemille on helppo hakea ja organisaatiossa pääsee kokeilemaan monipuolisesti erilaisia tehtäviä. Kokeilemalla sitten löytää sen oman juttunsa.”

Katso avoimet työpaikkamme alta!

https://rekry.soldem.fi/